Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han tar över Ystads Allehanda

Publicerad: 30 september 2009, 09:51

Jörgen Svensson, integrationsansvarig inom SDS-koncernen, tar över som tf chefredaktör och ansvarig utgivare för Ystads Allehanda. Pia Röding, tidigare chef för Lundaredaktionen, lämnar Sydsvenskan för ett nytt uppdrag som nyhetschef/redaktionschef på YA. Båda tillträder i mitten av oktober, skriver tidningen i ett pressutskick.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanYstads AllehandaJohan StåhlTrelleborgs Allehanda

Jörgen Svensson.

Resume.se skrev häromdagen om att Pia Röding blir ny chefredaktör. Det var fel. Hon blir i stället redaktionschef.

Ny tf chefredaktör blir Jörgen Svensson. Han efterträder därmed Margaretha Engström som lämnar tidningen efter 11 år som chefredaktör och ansvarig utgivare. Svensson har tidigare varit tf chefredaktör på Trelleborgs Allehanda.

- Jörgen känner tidningarna väl och gjorde ett utomordentligt bra arbete på Trelleborgs Allehanda. När Margaretha väl hade fattat beslutet var vi angelägna om att hitta en snabb lösning så att personalen kunde känna trygghet inför framtiden. Samtidigt har vi skapat utrymme för att fundera på hur vi vill att det skall se ut på lång sikt, säger SDS-koncernens vd Johan Ståhl i pressutskicket.

Martin Runol, nyhetschef på YA, slutar. Han går "vidare till andra uppdrag inom koncernen".

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.