Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Händelserikt år för Animal som fortsätter växa

Publicerad: 3 juli 2019, 12:51

I slutet av 2018 tog Animal över Edelman Deportivos gamla kunder. Vid sidan av det stärkte man även sin kompetens inom pr och förtjänad media. Samtidigt lyckades man bibehålla sina goda vinstmarginaler.


Ämnen i artikeln:

Animal

Kommunikationsbyrån Animal har sedan starten 2008 vuxit i princip varje år. Erbjudandet spänner sig över traditionell reklam till tjänste- och produktdesign.

I slutet av 2018 aviserade byrån att man blivit ny svensk samarbetspartner med byråkoncernen Edelman. Det nya avtalet innebär att Animal tagit över Edelman Deportivos, som lade ned sin svenska verksamhet, kundstock. Animal lockade även över flera medarbetare som jobbat med Edelman Deportivos ofta pr-drivna projekt. Totalt rekryterade man under förra året närmare 20 nya medarbetare som las till den befintliga skaran på 40.

– Animals kärna handlar om att vara i ständig förändring. Vi har nu möjligheten att utöka och integrera PR-kompetens i vår verksamhet. Målet är att helt integrera dessa kompetenser i våra kreativa team och processer för såväl nya som gamla kunder. På så sätt kan vi skapa mer förtjänad media som adderar värde på en både kreativ och strategisk nivå för våra kunder, berättade Animals vd och grundare Henrik Palm Johansson i samband med att avtalet knöts.

När 2018 års bokslut nu kommit in står det klart att Animal fortsatt har goda finanser. Mellan 2017 och 2018 ökade omsättningen från 46,3 till 52,1 miljoner kronor samtidigt som man ökade nettomarginalen från 10 till 11,5 procent.

Animal är sedan tidigare en av Coops största designpartners och byrån har nyligen varit med och designat om livsmedelskedjans e-handel. Vid sidan av Coop jobbar Animal även med bland annat Eriksberg, Volvia, Spotify och Volvo. 2018 innebar en hel del jobb för Spotify som under året ville ta ett tydligare grepp om podcast-marknaden.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Animal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.