Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Handplockades som vd – nu lämnar han Skavlans bolag

Publicerad: 7 september 2017, 08:07

Johan Westman och Fredrik Skavlan.

Foto: Stefan Borgius och SVT/Pressbild

Johan Westman stod överst på listan när Fredrik Skavlan sökte vd till sitt produktionsbolag Monkberry 2013. Men efter fyra år är han redo för en ny utmaning.


Ämnen i artikeln:

MonkberryFredrik SkavlanSkavlan

Produktionsbolaget Monkberry producerar bland annat talkshowen "Skavlan" för SVT, norska NRK och finska Yle. En av majoritetsägarna i bolaget är Fredrik Skavlan som 2013 hittade sin favorit-vd på Acne.
Johan Westman var överst på vår lista när vi letade efter kandidater till att leda utvecklingsarbetet av Monkberry som en starkt redaktionell miljö. Han kan allt vi andra inte kan, sa Fredrik Skavlan då.

Johan Westman har sedan dess haft i uppgift att förvalta varumärket "Skavlan", men även att sälja, producera och utveckla nya produkter. Han har till exempel varit med och lanserat dokumentärserien "På Bortebane" för NRK.

Men fokus har framför allt legat på svenska produktioner som podden "Skavlan & Källner", "I Särklass med Niklas" för Flow Network och tv-serien "Delat land" för SVT, allt tillsammans med programledaren Niklas Källner.

Men nu känner sig Johan Westman alltså färdig med uppdraget, och slutar därför som vd för Monkberry.
– Jag har i dagsläget inget helt klar bild på var jag kommer att hamna, eller vad som väntar, men under mina år här på Monkberry har jag sysslat en hel del med affärsutveckling genom olika samarbeten och egentligen ren försäljning, så det fortätter jag gärna med, berättar han för Resumé.

Vem som blir efterträdaren är ännu okänt. Johan Westman har klivit av som vd, men fram till december jobbar han vidare med Monkberry-produktionen "Högtider" för SVT.
– Jag är helt klart stolt över att ha fått vara en del av det här gänget, som är några av de absolut vassaste journalister och innehållspersoner jag träffat, avslutar Johan Westman.

Johan Westman han utöver Monkberry en bakgrund som programdirektör för SBS Broadcasting, nordisk utvecklingschef på Metronome och vd på Acne Film & TV.

2016 omsatte Monkberry drygt 31 miljoner kronor, och visade ett EBITBA-resultat på nära 400 000 kronor.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.