Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hans aktier värderas till 127 miljoner

Publicerad: 26 maj 2008, 08:12

Tv-veteranen Jan ”Zacke” Zachrissonn gör ett rejält klipp om De Agostinis bud på Zodiak går igenom. Totalt äger han aktier som värderas till 127 miljoner.


Jan ”Zacke ”Zachrisson. Foto: Zodiak

Det är många på Zodiak som tjänar storkovan på budet från den italienska mediejätten. Den största ägaren är Jan ”Zacke ”Zachrisson, som totalt har över 3 miljoner aktier och optioner i Zodiak. Om budet går igenom ska de lösas in till kursen 40 kronor.

Även de anställda som fått optioner gör ett klipp i och med affären. De har fått teckna optioner i två omgångar till kurserna 29,70 och 31,40. Totalt kan personalen inkassera 4,8 miljoner kronor i vinst och med affären.

Vd Patrick Svensk har aktier och optioner som värderas till totalt 28,7 miljoner kronor. Ogilvys förra vd Lars Blomberg äger aktier värda 5,5 miljoner kronor. Styrelseproffset Lars Weiss aktier värderas till 80 000 kronor. MTV Matsiffs vd Magnus Ringmar har optioner värda 240 000 kronor. Aktieinnehaven är hämtade från Finansinspektionens insiderlista.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.