Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hans examensprojekt – en viral succé

Publicerad: 27 maj 2008, 19:21

Reklameleven Erik Nordenankars examensprojekt på Beckmans ”Biggest drawing in the world” har blivit en viral succé.


Erik Nordenankar. Foto: Lisa Åberg

Projektet bygger på idén att genom att skicka en gps-mätare över hela världen rita ett självporträtt som täcker hela jordklotet. För några dagar sedan lade Erik Nordenankar ut en film om projektet, och i skrivande stund har filmen redan fått 140 000 tittningar, en siffra som ökar lavinartat.

Filmen ligger också i topp-tre över mest skickade, bloggade och omskrivna filmer i världen just nu, på Viral video chart.

Resumé har sökt Erik Nordenankar för en kommentar, men på dennes mobilsvar säger han att han ”Det är så många som ringer mig angående Biggest drawing in the world så jag kan inte returnera alla samtal. Jag hänvisar istället till min hemsida för mer information”.

Projektet är sponsrat av DHL.
– Jag hörde talas om det här projektet förra veckan, det är jättespännande att det har fått liv så otroligt fort. Erik har med modern teknik skapat ett självporträtt, ett konstverk, och vi gläds åt hans framgångar. Det är en fantastisk idé, säger Cornilla von Plomgren, informationschef DHL.

Se filmen om Erik Nordenankars slutprojekt här:

Maria Lindholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.