Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hans Månson i polemik med Per T Ohlsson

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

På ett personalmöte i eftermiddags förklarade chefredaktör Hans Månson att han inte delar den politiska chefredaktören Per T Ohlssons uppfattning i frågan om Arbetsmiljöinspektionen.


- Jag har haft ett informationsmöte med personalen. Det var ett internt möte och jag tänker inte ge några kommentarer. Du kan läsa mina synpunkter i dagens tidning, säger en mycket korthuggen Hans Månson.I Sydsvenskan idag försvarar Hans Månsson Per T Ohlssons rätt att som chefredaktör skriva om frågan på ledarplats. Han skriver inget om sin egna ståndpunkter i frågan.Men enligt uppgifter till Resumé har Hans Månson avbrutit sin semester för att hålla personalmöte idag på tidningen. Detta med anledning av att Per T Ohlsson idag gick i polemik med Arbetsmiljöinspektionen på ledarplats.På mötet framkom att Hans Månson inte delar Per T Ohlssons uppfattning i sakfrågan. Detta ska han också ha informerat tidningens styrelseordförande Thomas Axén om.Thomas Axén kan inte riktigt svara på om han har blivit informerad om mötet. Han planerar dock inte att ingripa.- Den där frågan får de reda ut själva. De är ju vuxna och kloka människor, säger han.Per T Ohlsson är sjukskriven och deltog inte på mötet, men har fått innehållet refererat.- Jag har respekt för Hans Månssons åsikt. Det betyder inte att jag delar den. Hans har min fulla uppbackning som ansvarig utgivare för Sydsvenskan.Per T Ohlsson säger också att det viktigaste är att Hans Månsson ger honom frihet att skriva om vilka ämnen som helst på ledarplats. Något som framgick tydligt i den artikel där Hans Månson kommenterade ledaren idag.- Jag och Hans Månson har olika uppfattning i en rad frågor och det är inte så att jag går och frågar om lov innan jag skriver.Men är det inte en skillnad när frågan rör Sydsvenskan?- Vi är ett medieföretag och hamnar därför i offentlighetens ljus. Jag ser inget konstigt med det.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.