Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hänt Extras chefredaktör: Vi pekar inte ut fel kvinna

Publicerad: 15 oktober 2013, 10:08

Hänt Extras chefredaktör Bosse Liljeberg svarar nu på kritiken om att tidningen skulle ha pekat ut fel kvinna som mamma till Peter Jöbacks dotter.


Ämnen i artikeln:

Hänt Extra

I förra numret av Hänt Extra publicerades bilder på en kvinna med barn tillsammans med Peter Jöback. Artikeln gav intryck av att kvinnan på bilderna var mamma till Peter Jöbacks dotter.

– På sidan sju i tidningen förklaras klart och tydligt att det är Jona och inte Linda som är på bilden med Peter, säger Bosse Liljeberg. Bildtexten lyder: "När Peter Jöback möter Jona ser man att han gillar pappalivet". Linda är med på den lilla bilden tillsammans med Jona, Peter och Oscar. Barnet har två pappor och två mammor. Vi diskuterade fram och tillbaka innan vi bestämde för att skriva rubriken på mamma Linda för att hon var den av de båda som bar barnet. Det är klart att bilden och texten på förstasidan kan missförstås men sammanhanget är glasklart när man läser texten.

Enligt Bosse Liljeberg är bilden tagen i samband med att kungaparet besökte Gävle under sin Eriksgata, när Gävle invaderades av media och stan var extremt fotograftät. Redaktionen fick ett samtal från en person som lyckats fånga Peter Jöback och Jona Netsman på bild. Orsaken till att bilden står som "privat" är att fotografen ville vara anonym.

– Det är en trevlig familjebild, en unik bild vi aldrig sett tidigare av en av Sveriges största artister med internationella karriär, säger Bosse Liljeberg. Klart att det är en story – en story helt befriad från skandalvinklar. Artikeln är saklig och korrekt och orkar man läsa hela så förstår man hur allt hänger ihop och att vi inte pekar ut fel kvinna.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Hänt Extra

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.