Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här är FI:s kampanj

Publicerad: 23 augusti 2010, 09:12

Igår släppte Feministiskt initiativ print-delen av sin kampanj. "Våga vara feminist på valdagen" är budskapet. Den första viralfilmen finns nu också på nätet.


Ämnen i artikeln:

Val 2010Feministiskt InitiativGudrun Schyman

Delar av FI:S kampanj

Resume.se har tidigare berättat att Benny Andersson bidrar med 300 000 kronor till paritet inför valet. Den totala kampanjbudgeten ligger på strax över 400 000 kronor, men mycket bygger på ideellt arbete.

Affischerna med Gudrun Schyman är fotograferade av Elisabeth Ohlson Wallin, och senare kommer fler filmer som är inspelade av medlemmarna att släppas på nätet.

En av filmsatsningarna heter "Nour hemma hos Gudrun" och är gjorda tillsammans med komikern Nour El-Refai. Den kommer att sändas i sex delar, varav den första nu finns tillgänglig på nätet. Regissör är Richard Dinter och fotograf är Albin Biblom, som båda har arbetat pro bono.

– Jag skulle vilja beskriva Feministiskt initiativs valkampanj med de tre orden: aktivistisk, artistisk och feministisk, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.