Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här är nya Dimension

Publicerad: 16 september 2009, 13:02

Stort vd-porträtt på Annika Falkengren. Ett politiskt dokument. Och så mycket börs. Dimension skjuter in en kil i en tuff marknad där redan Veckans Affärer och Affärsvärlden har svårt att nå lönsamhet.


Dagens Industri håller vad man lovat. Nya månadsmagasinet Dimension är betydligt mer börs- och affärsinriktat än tidningens tidigare magasinssatsningar Weekend och Diego, sistnämnda för övrigt avvecklad som egen titel.

Dimension känns också – efter en snabb genomläsning– verkligen som Dagens Industris hemmaplan. Det är nästan för få överraskningar, kanske lika mycket av kostnadseffektiva skäl som för att "säkra" innehållet.

Mycket riktigt hälsar redaktör Lotta Edling läsaren välkommen med sammanfattningen: "Dimension är kort sagt ännu mer av det som alltid varit DI:s innersta kärna."

Flera av tidningens profilerade skribenter får ett  utrymme i tidningen, i en välbekant redaktionell inramning.
Fredrik Sjöshult har skrivit ett dokument om läget inför valet om ett år.
Anna Sönne intervjuar SEB:s Annika Falkengren som talar om bankens framtid och förluster i Baltikum.
Mikael Törnwall avhandlar Googles roll som allt större maktspelare, på väg att ta över Microsofts position.
Gunnar Örn skriver om Kina i en makrokrönika.
Och Björn Wilke slår an börssidorna med en stor analys av Elekta.

Det är oväntat snyggt utgjort. Dimension har en modernare layout än både Affärsvärlden och Veckans Affärer, och jobbar mer med grafiska detaljer och drar mer på bilder ur oväntade vinklar.  
Utan att veta något om rabattsatserna (som brukar vara höga vid en lansering), kan man konstatera att packningsgraden på 20-25 procent är klart godkänt i dessa tider.

Dimension är förstås också ett argument för Dagens Industri att höja ett prenumerationspris, men med en högre utgivningstakt skulle den blir en direkt konkurrent till både Affärsvärlden och Veckans Affärer.
Och nu klarar marknaden knappt att föda två av dem.

Annika Falkengren porträtteras.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.