onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här är sommarvärdarna med störst räckvidd – redan innan programmen sänts

Publicerad: 22 juni 2022, 09:00

Att sommarprata kan vara starten på att bli folklig. All Ears har sammanställt data om vilka av årets sommarpratare som redan nu har nått ut tills flest – och personen med högst räckvidd är något oväntat Stefan Ingves.

Ämnen i artikeln:

Sommar i P1SommarpratareNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Den 25 juni inleds Sommar i P1 av programledaren Pär Lernström, som blir först av totalt 58 sommarvärdar. En ny mätning från All Ears visar vilka sommarpratare som fått flest omnämnanden sedan de presenterades, och i toppen av listan är skidåkaren Charlotte Kalla, fotbollspelaren Hedvig Lindahl, och riksbankschefen Stefan Ingves

Något väntat är att det framför allt är elitidrottare och artister som tar plats på topplistan, men det är faktiskt Stefan Ingves som har störst räckvidd av alla sommarvärdar, med 26 miljoner i räckvidd. Möjligtvis är siffrorna dopade av det ekonomiska läget i världen, i och med hans centrala roll i den svenska ekonomin. Efter Stefan Ingves är det Martin ”E-type” Erikson som har högst räckvidd, 20 miljoner. Datan visar att ordet sommarprat har nämnts över 30 gånger per dag i svenska medier den senaste månaden. 

Att vara sommarvärd är ett ypperligt tillfälle att jobba på sitt personliga varumärke. Exempel på framgångsrika sommarvärdar är Liv Strömkvist (2013), Kaj Linna (2018), Bianca Ingrosso (2018), Carina Bergfeldt (2019), Björn Natthiko Lindeblad (2020), och Nils van der Poel (2021). 

Det är tidsperioden 9 juni 2022 till 17 juni 2022 som har analyserats. I mätningen ingår mediekanaler av talade medier, sociala medier och text.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev