Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Har Paris Hilton gått över gränsen?

Publicerad: 1 mars 2010, 08:18

När Brasilien ansåg att ny ölreklam med Paris Hilton gick över gränsen reagerade resten av världen med förvåning.
Men det berodde på att de flesta inte förstår portugisiska.


Det är brasilianska Devassa som anlitat kändisen Paris Hilton i en ny reklamfilm för ölmärket Bem Loura. I reklamfilmen promenerar Hilton, klädd i svart klänning, omkring i en lägenhet medan folk tittar på henne. Det är knappast kontroversiellt.

Men det har inte gått hem i alla brasilianska läger. Efter flera klagomål från allmänheten och brasilianska regeringen har branschorganisationen Conar inlett en undersökning av kampanjen som gjorts av den lokala byrån Mood i Sau Paolo.

Det har väckt stor uppmärksamhet utanför Brasilien. Is Paris Hilton Too Sexy for Brazil?, frågar Adage till exempel och andra påpekar att Hilton var betydligt mer vågad i reklamen för Carl’s Jr hamburgare.

Men nu har flera som är insatta i portugisiska påpekat den dubbla betydelsen av Devassa Bem Loura. Bem Loura betyder ”mycket blond” vilket kan passa in på både ölet och Hilton. Devassa däremot kan översättas till kvinna som har sex med vem som helst och väldigt ofta. Med den senare betydelsen får reklamfilmen ett helt annan innehåll.

Enligt The Register var Paris Hilton medveten om att Devassa kan betyda ”libertin”, innan hon började filma i Brasilien.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.