Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här samlar Publicis alla sina Stockholmsbyråer

Publicerad: 2 maj 2019, 10:08

Göran af Klercker

Publicis samlar alla sina Stockholmsbyråer med dryga 200 medarbetare i Hammarby Sjöstad, vilket innebär att de samlokaliserar bolag som Starcom, Publicis Sapient, Zenith, BBH, MSL och Saatchi & Saatchi.


Publicis Groupe har tecknat avtal med Fabege om nytt kontor i Luma i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Det innebär att byrånätverket samlar alla sina Stockholmsbyråer med dryga 200 medarbetare i Hammarby Sjöstad, vilket innebär att de samlokaliserar bolag som Starcom, Publicis Sapient, Zenith, BBH, MSL och Saatchi & Saatchi.

Flytten kommer efter Publicis nya arbetsmodell "Power of one", som syftar till att stärka integrationen och samarbetet mellan Publicis Groupes byråer i respektive land.

LÄS MER: "Saatchi & Saatchis framtidsutmaningar under nya ledarskapet"

Det nya svenska huvudkontoret beskrivs som "flexibelt, modernt och med kreativ karaktär" genom Luma-husets industriella och öppna arkitektur.

– Karaktären i vår nya lokal i Luma kommer passa vår verksamhet perfekt. Vi vill å ena sidan kunna jobba integrerat och öppet för att kunna lösa uppgifter multi-perspektivt och å andra sidan utveckla specialistfunktioner i dedikerade team med anpassade ytor för detta. Vi tycker att hela området känns som ett av de mest progressiva och mest innovativa i Stockholm, säger Göran af Klercker, vd Publicis Groupe Sweden, i ett pressmeddelande.

Avtalet är på 6 år och avser 2 900 kvm med en årshyra om 10,7 Mkr.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.