Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hård kritik mot SVT ”Vidrigt och oansvarigt”

Publicerad: 8 april 2015, 05:43

SVT Flow-serien Chloe & Nicole får hård kritik

Realityserien "Chloe & Nicole" på SVT Flow får hård kritik av Aftonbladets nöjesreporter, Madonnas lanseringsflopp på Meerkat, HD stäms på 500 000 kronor och ärkebiskopen har en ny mediestrategi. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SVT FlowJeremy ClarksonBBCNRKAntje JackelénMadonna

Hård kritik mot SVT-reality
Realityserien "Chloe & Nicole" på SVT Flow får hård kritik av Aftonbladets nöjesreporter Beatrice Blom. I serien säger de unga bloggarna bland annat att "man är mer kvinnlig om man har större bröst" och att "man måste träna hårt för att förtjäna att äta".
– Det här måste ordnas på något sätt när de når ut till tjejer som kanske redan har destruktivitet. Det här är farligt, vidrigt och oansvarigt, säger Beatrice Blom i Aftonbladet Morgon.

Madonnas lanseringsflopp på Merkaat
Madonna skulle släppa musikvideon för "Ghostown" på streaming-appen Meerkat på tisdagen i en tid där många andra artister väljer den Twitter-ägda konkurrenten Periscope. Men Meerkats stream fungerade dåligt, många fans såg ett felmeddelande – eller ingenting alls. Videon kommer i stället att premiärvisas i sin helhet i dag onsdag, på Tidal när Madonna är en av delägarna. Det skriver Mashable.  

Ärkebiskopen startar podcast
Ärkebiskopen Antje Jackelén som återfanns på Resumés lista över näringslivets superkommunikatörer startar podcasten"Prata till punkt". Klara gäster är Jonas Gardell, före detta idrottaren Carolina Klüft, journalisten Martin Schibbye, europaparlamentarikern Cecilia Wikström (FP) och journalisten Marciej Zaremba.
– I kyrkan har alla viktiga frågor en hemvist men vi väljer ofta sådant som är både existentiellt och brännande i vårt samhälle, säger Jackelén till Dagens Nyheter.

Stämmer HD på 500 000 kronor
Ion Silvers VD Anders Sultan stämmer Helsingborgs Dagblad för grovt förtal efter att tidningen publicerat ett antal artiklar om kollodialt silver. Det skriver Journalisten. Anders Sultan yrkar skadestånd på 500 000 kronor. Därtill kräver han ersättning om 72 000 kronor för upphovsrättsbrott sedan tidningen publicerat en selfie.

Utredningen mot Jeremy Clarkson läggs ned
North Yorkshire-polisen lägger ner utredningen mot den förre Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson, rapporterar BBC. Jeremy Clarkson sparkades från BBC efter ett bråk där han misshandlade sin producent. Upprinnelsen till bråket ska ha varit att han inte kunnat fått biff och pommes frites till sitt hotell efter en inspelning. Jeremy Clarkson har förhörts av polis, men nu vill inte producenten Oisin Tymon ta ärendet vidare.

Förslag: NRK ska börja ta betalt på nätet
Enligt ett kommande regeringsförslag ska NRK börja ta betalt för sina nyheter på webben. Detta eftersom regeringen anser att Norges motsvarighet till SVT konkurrerar med andra mediebolag när det gäller nyhetsrapporteringen på nätet, skriver Aftenposten.  
– NRK kan till exempel införa en betalvägg, som flera andra mediehus. Det skulle kunna ske genom att de som betalar licens och som vill ha tillgång till nyheterna på nätet som tillägg betalar en liten tilläggsavgift. De som inte har någon licens, men som vill ha tillgång till webbnyheterna skulle kunna betala lite mer, säger Hoyres presstalesperson Kårstein Eidem Løvaas, som tidigare arbetade som journalist och programledare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.