Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hasse Aro vägrar be mördare om ursäkt

Publicerad: 7 augusti 2008, 08:35

Ulf Olsson, dömd för mord på Helene Nilsson och Jannica Ekblad, har klagat på ett inslag i Efterlyst. Viasat föreslår i ett brev att programledaren Hasse Aro ber om ursäkt när programserien startar i höst. – Jag kan beklaga felaktiga uppgifter, men någon ursäkt får han inte. Någon jävla ordning får det vara, säger Aro.


Hasse Aro är programledare för Efterlyst. Foto: Viasat.

Ulf Olsson har klagat hos Ofcom, den brittiska granskningsnämnden. Han vänder sig mot ett inslag i Efterlyst där det påstås att Ulf Olsson har blivit förhörd i ett fall som rör fyra försvunna barn. Inslaget är i sin tur baserat på ett reportage från TV4 Sydost.

Viasat skriver i ett brev riktat till Ulf Olsson att de ber om ursäkt för inslaget.
Där står också att programledaren Hasse Aro ska be om ursäkt i Efterlyst den 24:e september. Viasat har också gått med på att inte sända någon repris av programmet där Ulf Olsson pekades ut.

– Vi gjorde en sammanställning av olösta mord i samband med att Anders Eklund greps i våras. I samband med det tog vi även upp ouppklarade mordet på Jasmina och berättade att även Ulf Olsson varit förhörd om det. Och det visade sig efteråt att han inte blivit det, förklarar Aro.

Men enligt Hasse Aro hade polisen planerat att ta in Olsson till förhör.
– Det vet jag. Det här hände för flera år sedan och var ingen stor grej för oss, något som bara nämndes i en bisats.

Ursäkten som Viasat föreslår att Hasse Aro ska läsa upp.

Hasse Aro känner inte till att Viasat redan formulerat en ursäkt som han ska läsa upp i Efterlyst 24 september. Och när Resumé läser upp formuleringen för honom reagerar han direkt på ordet ”apologise”: 
– Nej, det kommer inte Efterlyst att göra. Jag kan beklaga felaktiga uppgifter, men någon ursäkt får han inte. Någon jävla ordning får det vara.

Du motsätter dig alltså Viasats advokats formulering?
– Han har inte diskuterat saken med mig, men någon ursäkt blir det inte. Vi gick ut med felaktiga uppgifter, det kan jag beklaga. Men så felaktiga var de ju inte, och större misstag har begåtts inom journalistiken.

De kommer heller inte reprisera avsnittet, vad säger du om den saken?

– Det är nog en ren formalitet eftersom de inte repriseras i alla fall.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.