Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Haymaker tar revansch på pandemin – redovisar kanonår

Publicerad: 16 juni 2022, 12:03

Haymaker

Haymaker har inte riktigt hämtat sig från pandemin, men är på god väg. Årsredovisningen visar att att produktionsbolaget är nära samma nivåer som de redovisade för 1,5 år sedan.


Ämnen i artikeln:

BokslutNyheter

Haymaker förlängda räkenskapsår (ett och ett halvt år) visar utvecklingen under i princip hela pandemiperioden, byrån har gjort ett uppsving efter senaste räkenskapsåret 2019/2020 då bolaget bara omsatte 11 Mkr. 

Affären har inte riktigt återhämtat sig till nivåerna från 2018/1209 då bolaget hade 24 Mkr i omsättning på 12 månader, nästan samma summa som de redovisar nu för 18 månader 2020/2021.

I årsredovisningen stå det: 

”Bolaget har under detta förlängda räkenskapsår haft stora framgångar med att attrahera nya kunder, både svenska och utländska, inom framför allt långfilm och reklamfilm. Omsättningen har ökat markant under de sista 8 månaderna och kostnadsmassan har sänkts till ett minimum för att öka bolagets ekonomiska stabilitet. Bolaget har även gjort stora satsningar med att stärka organisationen i form av en fullt utbyggd och utrustad lokal i centrala Göteborg samt attraherat flera nya kompetenta medarbetare. Bolaget har under året köpt upp samtliga aktier i bolaget Haymaker LLC i Los Angeles, USA.”

 

Nyckeltal

Omsättning: 25,3 Mkr (12)

Rörelseresultat: 1,7 Mkr (-3,9)

Rörelsemarginal:  6,9 procent (-32,5)

Antal anställda: 20 (17)

 

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

BokslutNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.