Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hem & Hyra vinner lönebråk

Publicerad: 2 december 2013, 13:51

Susanna Skarrie, chefredaktör Hem & Hyra.

Flera vd:ar inom kommunala bostadsbolag har inte velat lämna ut sin lön till tidningen Hem & Hyra. Tidningen vinner nu i rätten mot fyra av bolagen.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Hem & Hyra har velat sammanställa vd-lönerna i Sverige bland  kommunala bostadsbolag, men en rad av dessa har inte velat lämna ut  uppgifterna, enligt tidningen.

De bolag som inte har velat lämna ut uppgifterna är  följande: Sollentunahem, Signalisten, Järfällahus, Botkyrkabyggen,  Armada, Upplands-Brohus, Tyresö Bostäder och Habo.

Uppgifterna har  tidigare setts som allmänna handlingar, men bolaget har kunnat hävda  affärsmässighet sedan den nya hyreslagen trädde i kraft.

Hem & Hyra har nu vunnit mot fyra av bolagen – Sollentunahem, Armada, Botkyrkabyggen och Järfällahus.

Kammarätten anser att bolagen inte lider så stor affärsmässig skada om uppgifter kring vd-lönen röjs.

–  Det var väntat och det känns väldigt skönt att kammarrätten går på vår  linje, att hyreslagen inte begränsar offentlighetsprincipen, något annat  vore förvånande, säger Susanna Skarrie, chefredaktör för Hem &  Hyra till den egna tidningen.

Tidningen uppger också att inget av bolagen har velat kommentera domarna och ifall man tänker överklaga ej.

Hem  & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning och kommer ut åtta  gånger per år. Tidningen har en upplaga på 540 000 exemplar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.