Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hemel och ANR BBDO skiljs åt

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Efter ett mångårigt samarbete kommer nu Hemel att skiljas från ANR BBDO. En viktig anledning är Telia. Därför är Hemel nu mitt i en byråvalsprocess, där ett femtontal byråer initialt är med.


- Vi har jobbat med ANR BBDO egentligen ända sedan Hemel bildades 1995. Det har funkat bra, vi har inga synpunkter på det, men nu är det intressant för oss att se vilka andra alternativ som finns på marknaden, säger Peter Svedin, reklamansvarig på Hemel.Hemel ägs av Birka Energi, som är ett av landets största energibolag. Birka Energi köptes nyligen upp av finska Fortum. Förutom el, har Hemel även verksamhet inom ett antal andra områden, vilket också är en viktig orsak till byråbytet.- ANR BBDO har ju Telia som stor kund idag och de har också klart och tydligt sagt att de kommer att fortsätta sitt samarbetet med Telia. Vi har ju också gett oss in på telefoni, både fast och mobiltelefoni, och då är det inte så lyckat om båda uppdragen ligger på samma reklambyrå, konstaterar Peter Svedin.Därför har Hemel nu gått in i en reklambyråvalsprocess, där ett femtontal reklambyråer initialt är med.- Det är byråer av lite olika typ. Vi hoppas kunna påbörja intervjuer med fem-sex av dem redan nu i december. I januari hoppas vi vara färdiga med byråvalet, säger Peter Svedin.

Pia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.