Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hemel väljer Paradiset

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

För drygt en månad sedan blev det officiellt att Hemel och TBWA skiljs åt. Nu står det klart att Hemel väljer Paradiset som ny reklambyrå.


- Det stämmer. Efter diskussioner med en handfull reklambyråer har vi beslutat oss för att inleda ett nytt samarbetet med Paradiset, säger Peter Ödling, marknadschef på Hemel.Hemel ingår i Birka Energi, som nyligen köptes upp av finska Fortum. Varumärket Hemel riktar sig till privatkunder och är idag trea på elmarknaden efter Vattenfall och Sydkraft.I flera år samarbetade Hemel med ANR.BBDO, men vid årsskiftet bytte man till TBWA. Samarbetet avslutades dock efter bara nio månader på grund av ändrade förutsättningar i och med att Fortum kom in i bilden som nya ägare.Det finsk-svenska energiföretaget Fortum, som samarbetar med Ehrenstråhle & Co på koncernnivå, kommer att arbeta med en ny inriktning än man gjorde tidigare.Hur detta påverkar Hemel och kommunikationen till privatsidan är ännu inte klart.- Vi kommer att få en ny affärsinrikting nästa år men det är fortfarande för tidigt att gå närmare in på vad det innebär. Men det förändrar inte vårt nya samarbete med Paradiset, säger Peter Ödling

Pia Grahn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.