Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Henrik Brors

Publicerad: 27 maj 2011, 07:27

Henrik Brors, fd politisk kommentator på Dagens Nyheter, som i Thomas Bodströms nya bok får lägst betyg av alla politiska reportrar, en etta på en femgradig skala.


Henrik Brors. Foto: Scanpix.

Vad säger du om hans omdöme?
– Han vill väl ge igen för något. Han kanske inte gillade något av det som jag skrev om honom. Han hade ju en del problem som minister. Jag skrev bland annat i en text att han framstod som USA:s knähund. En annan gång skrev jag att han hade gått från att vara en frihetskämpande advokat till att han vara en batongminister.

Vad skulle du sätta för betyg på Thomas Bodström som minister?
– Ha, Jag undviker sådant. Jag undviker betygsättning. Det är upp till det socialdemokratiska partiet att betygsätta honom.

Kommer du att köpa boken?
– Jag vet inte riktigt. Det skulle i så fall vara för att jag jobbade tillsammans med Peter Hultqvist på Dala Demokraten en gång i tiden. Han framställs av Thomas Bodström som att han var en kuppmakarna mot Mona Sahlin. Det skulle kanske vara intressant att läsa om.

Är det inte ett bra betyg för en politisk reporter att få ett lågt betyg av en politiker?
– Jo, men i största allmänhet tycker jag inte att politiker ska ge sig in och bedöma journalister. Min uppgift som analytiker är att vara kritiskt granskande. I det fallet ser jag det som ett gott betyg. Jag anstränger mig för att ha en hög integritet, och jag tycker allmänt att den har blivit bättre i kåren de senaste åren. Man måste kunna kritisera.

Du har ju fått dig en släng tidigare av Göran Persson också.
– Jo, det var i filmerna med Erik Fichtelius. Men det är nog rätt naturligt. Det var Göran Persson som tillsatte Thomas Bodström och de har väl samma åsikter om journalister.

Fotonot: Henrik Brors är i dag DN:s EU-korrespondent med säte i Bryssel.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.