Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Henrik Schyffert gör film för Yoplait

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Storåkers McCann samarbetar med Yoplait sedan flera år tillbaka och har tidigare främst gjort annonser för yoghurt. Men nästa vecka flyttar Yoplait även in i tv.


När Yoplait har premiär i svensk tv, i TV3 och Kanal 5 med sina första, svenskproducerade reklamfilmer, är det inte yoghurt det handlar om.Istället är det Creme Fraiche man vill lyfta fram. Produkten som är i fokus är Yoplait Fraiche 8 procent. Fraiche har samma egenskaper som en Creme Fraiche, men eftersom den bara innehåller 8 procent fett får den inte heta Creme Fraiche.- Yoplait är en väldigt liten spelare på marknaden och vi kände därför att det var viktigt att hitta en tydlig produktfördel, en anledning till varför man ska välja vår Fraiche istället för någon annans. Vi kom fram till att krämigheten var det unika, säger Frippe Stenberg, projektledare på Storåkers McCann.Två filmer har tagits fram, regisserade av Henrik Schyffert och Sebastian Hedin på Efti. Filmerna handlar om ett matlagningsprogram där det mesta går snett.-Gästen som kocken bjudit in är en väldigt underlig figur och kocken råkar stänka Fraiche på kameralinsen. Så större delen av filmen ser vi inte vad som händer. Vi hör bara den något absurda dialogen i bakgrunden, berättar Frippe Stenberg.Uppdragsgivare på Yoplait är vd Antoine Meurisse. Kampanjen kommer även att synas i butik och på internet med en ny kampanjsajt.

Pia Grahn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.