Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Herlitz tar över DN

Publicerad: 28 augusti 2009, 10:05

Dagens Industris chefredaktör Gunilla Herlitz tar över DN efter Thorbjörn Larsson. Det uppger nyhetsbyrån Direkt.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla HerlitzPeter FellmanDagens Industri

Gunilla Herlitz tar över DN, enligt nyhetsbyrån Direkt. Foto: Ronny Karlsson

– Hon är det troliga alternativet. Dagens Nyheter behöver en chefredaktör som kan spara och det har Gunilla Herlitz visat att hon kan, uppger en källa inom Bonnier.

Nyhetsbyrån Direkt skriver att chefredaktörsbytet kommer att ske under hösten. På Dagens Industri kommer redaktionschefen Peter Fellman att ta över chefredaktörsposten. Den uppgiften bekräftas nu av ytterligare en uppgiftslämnare. Casten Almqvist kommer i samband samtidigt att gå in som vd på Dagens Indsutri, enligt Direkt.

Dagens Nyheters chefredaktör Thorbjörn Larsson var utarbetad under flera månader under våren och sommaren. Han är sedan augusti åter i tjänst. Bonniers vd Jonas Bonnier sa i veckans nummer av Resumés papperstidning att Larsson har hans 100 procentiga stöd.

Dagens Nyheters ekonomi är hårt pressad i lågkonjunkturen. Förlusten i år kan hamna på 200 miljoner kronor i år om inte annonsingången ökar rejält i höst.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.