Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag31.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hernström ny vd på Stockholm Köpenhamn

Publicerad: 8 November 2007, 12:10

TV 4:s förra planeringschef Mikael Hernström hoppar av från Canal Plus för att bli vd på produktionsbolaget Stockholm Köpenhamn. Han kommer dessutom att bli delägare i bolaget.


Mikael Hernström är känd som en av Sveriges skickligaste tablåläggare. Han var en av veteranerna på TV 4 när han lämnade kanalen 2003 för att gå över till Canal Plus. Men han har ingen direkt erfarenhet av att jobba med tv-produktion.- Jag har haft en hel del kontakt med de olika produktionsbolagen genom åren och även köpt in en del program. Det jag kan tillföra Stockholm Köpenhamn är kunskaper om hur tv-kanalerna tänker och varför de tackar nej till en ny programidé, säger Mikael Hernström.

Stockholm Köpenhamn leds i dag av Henrik Bastin och Thomas Lindgren, båda med ett förflutet på Jarowskij. Det mest kända programmet de gjort är den hyllade humorserien "High Chaparall", som hade nypremiär på Kanal 5 i måndags.- Micke är ju en sådan person man var lite småskraj för när man presenterade sina program. Vi har haft kontakt när vi gjort programmen Sick Sack på TV4 Plus och Go C, som vi gör för Canal Plus, säger Henrik Bastin.

Mikael Hernström lämnar nu Canal Plus efter knappt ett år som kanalchef. Bland annat var han delaktig i att dela upp kanalen från tre till fem kanaler. Han har dessutom köpt in egenproduktioner till kanalen.- Egentligen skulle jag velat stanna minst i ett par tre år på Canal Plus, men jag kunde inte tacka nej till det här erbjudandet.

Stockholm Köpenhamn är ett av de mindre produktionsbolagen. De senaste åren har marknaden konsoliderats med MTV:s köp av Mastiff och Jarowskij.- Nu finns det tre jättestora bolag, men alla de har en koppling till andra medieägare. Vi är helt oberoende.Med tanke på din kunskap om tv-tablåer. Finns det något hål i TV 4:s tablå som du skulle vilja fylla?- Det ber jag att få återkomma om (skratt).

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.