Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Het nyhetstjänst lanseras idag

Publicerad: 1 oktober 2009, 08:11

Företaget Twingly lanserar idag sin nya tjänst Twingly Channels. En nyhetstjänst som samlar traditionella medier och bloggar med syfte att få läsarna att diskutera innehållet.


En av de första kanalerna på Twingly handlar om medier och journalistik. Den är sammansatt av bloggarna Same Same But Diffrent och Mindpark.

Martin Källström, vd på Twingly

Som användare av tjänsten lägger du upp en kanal. Kanalen hämtar sedan innehåll från det ämne som användaren är intresserad av.
– Du lägger in ett antal söktermer och får sedan innehåll från både traditionella medier, bloggar och microbloggar. Innehållet är filtrerat efter hur intressant det är för bloggar, säger Twinglys vd Martin Källström.

Tanken är sedan att användaren bjuder in andra som är intresserade av samma ämne till kanalen. De kan sedan diskutera de olika artiklarna och inläggen.
– Det är mer avancerat än vanliga kommentarer. Användarna kan diskutera ämnena direkt utan att ladda om browsern.

Hur många användare hoppas ni på?
– Nu startar vi en betaversion, som man måste vara inbjuden till. Men det tar tid att få upp antalet användare. Twitter hade bara 50 000 användare efter ett år. Nu har de mellan 30 och 40 miljoner. Det hade varit kul om vi får samma utvecklingskurva.

Hur ska ni tjäna pengar på Channels?
– Det ska vi fila på nu de närmaste månaderna. Ett sätt kan vara ett företag som startar en kanal inför en produktlansering. Om de sedan vill visa upp den på en kampanjsajt kommer vi att ta betalt för det.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.