Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hipp Hipp-gängets bolag vill göra en "Film i Väst"

Publicerad: 24 oktober 2014, 10:43

Anders Jansson, Johan Wester.

Foto: Anagram.

Produktionsbolaget Anagram har blivit uppmärksammat för film-, tv- och liveproduktioner som Starke Man och Halvvägs till himlen. Företaget startar nu Anagram Väst i Göteborg och har inspirerats av framgångarna för Film i Väst i Trollhättan.


Ämnen i artikeln:

AnagramMats AldersAnders JanssonJohan Wester

Anagram Väst ska producera film och tv-drama med en publik inriktning för både den nationella och den internationella marknaden – verksamheten i Lund och Stockholm kör på som vanligt.

– Anagrams oberoende ställning och vår kreativa höjd gör att vi fortsätter att satsa inom områden där vi kan spela en framgångsrik roll, säger Mats Alders, CEO på Anagram i en kommentar.

Företaget har gjort flera nyckelrekryteringar under de senaste 1,5 åren och har idag 30-talet anställda inom både manusbunden och icke-manusbunden produktion för film, tv och företagskunder. Anagram producerar även livearrangemang och konferenser.

Göteborgsverksamhetens vd, Gunnar Carlsson, uppger att det inte är någon slump att man lägger satsningen på¨mer genrebetonad tv-drama och långfilmer för en publik både inom och utanför Sverige i just Göteborg.

– Den kreativitet inom dessa områden som växt fram runt Film i Väst, har varit betydelsefull och vi vill vara en del av detta, säger han i en kommentar.

Anagram startades av komikerna Anders Jansson och Johan Wester år 2003.

Företaget ligger bland annat bakom TV4-serien "Halvvägs till himlen", den prisade långfilmen "Svenskjävel" och dramaserien "Viva Hate".

Anagram inleder också inspelningen av den andra säsongen av "30 grader i februari" inom kort.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.