torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hjälpte Liz Truss till partiledarposten – har lobbat på uppdrag av Libyens regering

Publicerad: 6 september 2022, 10:00

Liz Truss. Foto: Kirsty Wigglesworth

Liz Truss blev i går ny partiledare för det konservativa Tory-partiet i Storbritannien och kommer ta över premiärministerämbetet. The Guardian rapporterar att en av hennes närmsta rådgivare, Mark Fullbrook, har varit involverad i flera lobbyingkampanjer mot den egna regeringen.

Ämnen i artikeln:

Politisk kommunikationStorbritannienNyheterLobbying

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Mark Fullbrook, som hjälpt Liz Truss med sin kampanj för partiledarposten i Torypartiet och lär stå på listan över tänkbara kandidater till rollen som stabschef. Men rådgivaren har hamnat i blåsväder sedan det blivit känt att han bland annat har han lobbat mot den brittiska regeringen på uppdrag av Libyens regering. Det rapporterar The Guardian

Enligt tidningen har hans företag Fullbrook Strategies bland annat hjälpt ett australienskt företag, Sante Global, tidigare känt som Unispace Health, att få avtal för att tillhandahålla skyddsutrustning till det brittiska sjukvårdssystemet NHS för hundratals miljoner pund. 

Det ska även ha förekommit kopplingar till det Libyska representanthuset och Mark Fullbrook, där Mark Fullbrooks uppgift ska ha varit att hjälpa representanthuset att få den brittiska regeringens stöd över den FN-stödda koalitionsregeringen i Libyen.

Representanter för Labour-partiet har kritiserat Mark Fullbrook och menar att han måste redovisa sina ekonomiska intressen om han ska ha en roll i regeringen. Liz Truss-kampanjen menar att alla Fullbrook Strategies uppdrag har registrerats på Storbritanniens Lobbyingregister, helt enligt reglerna, och inte varit kommersiellt aktivt sedan 31 augusti. Enligt en källa till The Guardian har Mark Fullbrook inte lobbat mot Liz Truss medan hon var utrikesminister.

Mark Fullbrook jobbade också med Liz Truss föregångare Boris Johnsons kampanj för att vinna partiledarposten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev