onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

H&M lanserar klädvårdskampanj – Animal bakom filmerna

Publicerad: 10 maj 2023, 12:46

Foto: Pressbild

Tillsammans med Animal har H&M tagit fram tolv filmer för att re-lansera sitt hållbarhetskoncept "Take Care" globalt.

Ämnen i artikeln:

H&MAnimalGiants & ToysHållbarhetModeReklam

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


H&M:s koncept "Take Care" lanserades på den svenska marknaden 2019 och består idag av produkter, guider och tjänster för att öka livslängden på kläder, skor och accessoarer. Take Care har hittills bara existerat på hm.com och i butik. Med de nya filmerna, som Animal ligger bakom, kommer konceptet även att leva på Youtube, Tiktok och Instagram.

I ett pressmeddelande beskrivs hur ämnena valdes baserat på vad folk faktiskt söker efter, för att tipsen skulle vara så relevanta som möjligt.

– Vi arbetar kontinuerligt med en rad olika hållbarhetsinitiativ, där Take Care är ett av dem. Som ett av världens största modevarumärken har vi ett ansvar när det kommer till användandet av jordens resurser. Med Take Care vill vi hjälpa både befintliga och potentiella kunder att ta bättre hand om sina kläder, säger Christina Bjerkander, global head of agency på H&M, i ett pressmeddelande.

Idén till det nya filmkonceptet föddes ur det faktum att filmer om klädvård vanligtvis är ganska tråkiga och inte så visuellt tilltalande. Filmerna börjar också oftast med att det färdiga resultatet presenteras som klickbete, något som kreatörerna ville utmana.

Johanna Klum Nyberg, art director på Animal, kommenterar:

– Med en oväntad mix av mode, rengöringsprodukter och humor hoppas vi kunna skapa engagemang och intresse även utanför den direkta målgruppen. Allt är dessutom förpackat i ett förhöjt H&M-universum, så om du får upp en av våra filmer i ditt flöde ska du vilja fortsätta titta, även om du inte just då behöver veta hur du får bort kaffefläckar från din favoritblus.

LÄS MER: Hållbarhet högsta prioritering för europeiska marknadschefer

Take Care re-lanserades globalt i mars i år och filmerna kan ses online, på sociala medier och på skärmar i H&M:s butiker. På Youtube har titlarna sökordsoptimerats för att snabbare nå målgruppen och öka antalet visningar.

I teamet bakom filmerna ingår även den svenska regissörsduon Babybaby från produktionsbolaget Giants & Toys.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Se fler av filmerna på H&M:s Youtube-konto.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev