söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hobby films bokslut visar hård motvind för Bård under pandemin

Publicerad: 16 maj 2022, 10:30

Hård motvind för Bård i pandmein

Fortsatt tungt för Hobby film, men omsättningen ökade i senaste bokslutet. Vd Oskar Bård är dock optimistisk i årsberättelsen.

Ämnen i artikeln:

Hobby FilmOskar Bård

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Hobby films omsättning och resultat påverkades inledningsvis negativt under covid-19. Som för många andra har pandemin varit en tung period, dock skriver bolagets vd Oskar Bård att företaget nådde normala nivåer under sommaren 2020, i bokslutets årsberättelse.

Rörelseresultatet (Ebit) sjönk under året till -264 000 kronor, från förra årets -74 000 kronor. Det från att under andra halvan av 10-talet pendlat mellan 5 och 3 miljoner kronor. Det egna kapitalet skrivs till 8,7 miljoner kronor, från att föregående räkenskapsår ha legat på 6,2. Bokslutet sträcker sig melaln maj 2020 och april 2021.

Under pandemin lanserade Oskar Bård tillsammans med Hobby film, sajten nordicfilmguide.com. Där samlade de information om regler och förordningar för filminspelningar i Sverige och Danmark som berör covid-19, samt praktiskt information om filmproduktion och lokala resurser. 

– Det är fortfarande möjligt att göra filminspelningar här. Vi planerar just nu två inspelningar men det finns många nya och väldigt viktiga säkerhetsförordningar relaterade till Covid-19 som vi behöver ha koll på. Vi får många frågor från internationella produktionsbolag och byråer om vad som är möjligt att göra i Skandinavien, så vi bestämde oss för att skapa nordicfilmguide.com, säger Oskar Bård, regissör Hobby Film, då i ett pressmeddelande. 

Hobby film

Omsättning: 54,9 miljoner kronor (40,1 mkr)
Rörelseresultat (EBIT): -264 mkr (-74mkr).
Antal anställda: 6 (6)
Soliditet: 20,9 (33,7)

Byråintäkt: 11,2 miljoner kronor

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev