Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hobby films tunga nakenrekrytering

Publicerad: 13 februari 2009, 10:27

Han är skolad av Roy Andersson.  Han gjorde videon till Crosses med José Gonzáles. Och han har vandrat naken på Croisetten i Cannes. Nu skriver Magnus Renfors på Hobby Film. – Sådana som Magnus kommer det en av varje årtionde, säger Oskar Bård, Hobby Films vd, till resume.se och jämför Renfors med Ingmar Bergman.


Ämnen i artikeln:

Hobby FilmRoy AnderssonOskar Bård

Magnus Renfors och en svart katt.

Magnus Renfors är en av Sveriges mest etablerade musikvideoregissörer med hyllade videos för en rad stora artister som Jens Lekman, José Gonzáles, Ane Brun, Håkan Hellström och Maia Hirasawa.

Han startade karriären i teatervärlden och pluggade bland annat drama på Göteborgs universitet.
Under fyra år arbetade Magnus Renfors med Roy Anderssons hyllade långfilm "Du Levande". Däremellan han bland annat hunnit med reklamfilm för Forsberg & Co.
Innan övergången till Hobby Film tillhörde Magnus Renfors Filmtecknarnas stall.

Första gången Oskar Bård mötte Magnus Renfors var när han kom gående naken rakt mot honom på Croisetten i Cannes.

Oskar Bård lånar imperativ från barocken och hämtar luft ett lungdjup som kan fylla oceaner när han beskriver Magnus Renfors kvalitéer som regissörer:
– Jag kände direkt att han var något speciellt. Magnus har en fantastisk visuell känsla men hans största talang är hans aldrig tidigare skådade hjärna. Den rymmer miljarder av otroliga fantastiska historier. Han är helt magisk på manusutveckling. Jag känner mig gammal och mossig. Sådana som Magnus kommer det en av varje årtionde. Ingmar Bergman 1920 talet. Jag själv på 90-talet och så nu Magnus Renfors.

Magnus Renfors har en mer uppsluppen och direkt approach till nya uppdragsgivaren:
–  Jag är skitglad! Rent kreativt klickar det förbannat bra och det hade ju vart roligt i sig, men att sen Hobby Film är helt nerlusade med priser och konsekvent håller internationell toppklass i den lekfullheten gör ju att det känns som att det inte finns nån gräns för hur bra det här kan bli!  säger Magnus Renfors.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.