Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon blir Amelias strandtestare

Publicerad: 29 april 2011, 07:34

För några veckor sedan annonserade tidningen Amelia efter en ”strandtestare”, en person som ska testa olika resor och produkter som redaktionen själva inte hinner med. Nu är gallringen klar – jobbet går till 31-åriga Åsa Dejus från Umeå.


Amelias nytillträdda strandtestare Åsa Dejus. Foto: Amelia.se.

2267 personer sökte tjänsten som tidningen Amelias strandtestare. Efter en lång urvalsprocess och gallring gick jobbet slutligen till Åsa Dejus, en jurist från Obbola utanför Umeå.

– Det är så otroligt häftigt! Efter att jag fick reda på det gick jag rakt in på en föreläsning om fattigdom i Afrika. Snacka om olika känslotillstånd, säger Åsa Dejus till Amelia.se.

Åsa Dejus planerar att blanda olika intryck i sin rapportering av resorna.

– Jag kommer nog både att njuta av stränderna, men också undersöka hur samhället där vi turister är faktiskt ser ut. Min förhoppning är att kunna kombinera inlägg om möten med lokalbefolkningen med rapporter om vinprovning. Jag hoppas kunna få till en skön mix, som både är intressant, rolig och inspirerande. Jag är väldigt ärlig av mig, på gott och ont, säger hon till Amelia.se.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.