Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon fick 16 000 för sin berättelse

Publicerad: 27 april 2010, 10:24

Norskan Tora Uppstrøm Berg berättar nu i ett pressmeddelande att hon fick 12 500 norska kronor, motsvarande 16 000 kronor, för att berätta om sin natt med Jonas Bergström i norska Se & Hör.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineJonas Bergström

Resume.se berättade tidigare i veckan om att norska Se & Hör ordnat exklusivitet på berättelsen och att Tora Uppstrøm Berg gick under jorden efter publiceringen.

Nu berättar hon och hennes familj, i ett pressmeddelande, att hon fick 16 000 kronor för att tala ut i tidningen.

"Då historien var på väg ut i media efter påsken 2009, mottog Tora 12.500 kronor (norska kronor, reds anm) för att berätta sin historia till en tidning", står det i pressmeddelandet, uppger VG, enligt Aftonbladet.

Vidare står det:

"Vi har varit förföljda av pressen sedan i tisdags. Vi har fokuserat på att ta hand om familjen de här dagarna. På grund av detta har vi inte haft möjlighet att kommentera saken för någon".

"Hon hade inte kunnat förutse de negativa konsekvenserna detta har fört med sig för henne, hennes familj och nära vänner".

Så här sa norska Se & Hörs chefredaktör Harald Haave till Resume.se i onsdags:

– Vi kommenterar aldrig hur vi kommer över nyheter.

Händer det att ni betalar intervjuobjekt?
– Att vi köper tillgång till privata bilder händer, i övrigt har jag inga kommentarer.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.