Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon kan bli Årets krönikör

Publicerad: 10 oktober 2012, 11:57

Nu har ytterligare några nomineringar inför Tidskriftspriset 2012 blivit klara. "Årets Krönikör" och "Årets mediechef" är två av dessa.


Ämnen i artikeln:

Jessika GedinTidskriftspriset

Juryn som fått uppgiften att ta fram "Årets Krönikör" har bestått av ordförande Lars Adaktusson, journalist och krönikör, Karin Thunberg, journalist och krönikör på SvD och Annicka Flovin, rektor på Poppius.

Babels programledare Jessika Gedin är en av de nominerade för sitt jobb på Språktidningen. Hon valdes med motiveringen nedan.

"Med lust inför orden och meningarnas konstruktion underhåller och guidar hon läsarna genom språkets oanade möjligheter. Med såväl humor som allvar lyfter hon fram angelägna samtidsfenomen och vidgar horisonten så att sammanhangen blir tydliga."

De andra nominerade i genren är Rebecka Åhlund på Amelia och Calle Fridén på Arbetarskydd. Den 7 november står det klart vem som är "Årets Krönikör".

I klassen "Årets Mediechef" finns Lotta Cederbom, annonsdirektör på Aller media, Åsa Tengvall, publicistisk direktör på Aller Media och Tobias Larsson, chefredaktör på Vagabond.

Blanca Sjöstedt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.