Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon kan ta över Damernas Värld

Publicerad: 6 juli 2010, 14:26

Bonnier Tidskrifter gör sig av med den svenska licensen för Glamour. Chefredaktören Jonna Bergh Wahlström kan få ett nytt toppjobb inom företaget – som chefredaktör för Damernas Värld.


Ämnen i artikeln:

GlamourJonna Bergh WahlströmDamernas VärldBonnier Tidskrifter

Jonna Bergh Wahlström.

Bonnier Tidskrifter väljer att inte förlänga licensen för det Condé Nast-ägda magasinet Glamour som funnits på den svenska marknaden sedan 2006.

Chefredaktören Jonna Bergh, som kom till Glamour från ärkerivalen Cosmopolitan (numera ägt av LRF Media) säger att tidningen inte uppnått de lönsamhets krav som Bonnier ställt.

– Det är tufft för magasin och inte minst inom det segmentet som vi verkar. Så det är jätteråkigt. Men en tidning är en affär och alla bitar måste fungera. Det kommer att kännas tomt efter Glamour, säger Jonna Bergh Wahlström till Resume.se.

Vad ska du göra sedan?

– Jag kan inte berätta det. Du får vänta tills i höst efter att sista numret kommit ut, i oktober.

Klart är att Bonnier Tidskrifter vill behålla Jonna Bergh Wahlström till varje pris.

– Bonnier kommer inte att släppa henne. Hon kommer att erbjudas ett nytt toppjobb inom företaget, säger en källa till Resume.se.

Manegen är krattad för Jonna Bergh på Damernas Värld, vars chefredaktör Mona Johansson nyligen tackade för sig.

– Hon är ett glödhett namn som Mona Johanssons ersättare, säger källan.

Även Martina Bonnier är ett namn som nämnts i spekulationerna.

Linda Grahn ägår in som tf chefredaktör på Damernas Värld den 1 september. Som publisher för området Inredning & Mode på Bonnier Tidskrifter är hon även boss för Glamour.

– Glamour-redaktionen har gjort ett kanonbra jobb, vi är jättestolta över dem. Det är en attraktiv redaktion med medarbetare som vi kommer att forstätta att jobba med, säger Linda Grahn till Resume.se.

Hur har det gått ekonomiskt för tidningen?

– Vi är vana vid vinster som ser ut på ett helt annat sätt än vad det gjort för Glamour.

Linda Grahn säger att Jonna Bergh Wahlström ska göra klart sista numret och sedan ta en ”välbehövlig semester”. Vad hon ska göra sedan i höst vill inte Linda Grahn avslöja.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.