Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon lämnar Bildt för Paris

Publicerad: 4 juli 2013, 17:38

Efter sex år som politiskt sakkunnig åt Carl Bildt är det nu dags för Sara Keusen att lämna skutan för att i stället bli pressråd på ambassaden i Paris.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

Hon har varit många gånger i Almedalen, men årets upplaga blir den sista på minst tre år, om hon inte kommer som privatperson.

I september blir hon pressråd på svenska ambassaden i Paris, efter sex år som sakkunnig hos Carl Bildt.

– Det blir lite skillnad, säger Sara Keusen. Mitt jobb här är ofta att bli uppringd av journalister och andra som vill ha kontakt med Carl Bildt. På ambassaden kommer jag att vara den som kontaktar journalister.

Sara Keusen flyttar med hela familjen till Paris i augusti och jobbet tillträder hon 1 september. Och sedan är det tags att knyta kontakter.

– Jag kommer nog att bränna hela årets representationskonto den första månaden, säger hon. Det gäller att visa upp sig så alla förstår att det kommit ett nytt pressråd.

Jobbet är tidsbundet, som alla utlandsjobb på UD, i tre år med möjlighet till förlängning i ett eller ett par år till.

– Jag har jobbat länge i politiken och tycker det ska bli spännande att ta på sig tjänstemannarollen, säger Sara Keusen. Vi har mycket verksamhet i Frankrike, inte minst ser jag fram mot Cannes Lions, som är ett utmärkt ställe att marknadsföra Sverige på.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.