lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon lämnar Viasat efter utbrändheten

Publicerad: 10 april 2015, 14:13

Isabel Boltenstern

I slutet av förra året tvingades Viasat Hockeys Isabel Boltenstern sjukskriva sig för utmattningsdepression. Nu lämnar hon kanalen, skriver Expressen.

Ämnen i artikeln:

ViasatIsabel Boltenstern

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Isabel Boltenstern värvades av Viasat Hockey som ett stjärnskott våren 2013. Trots att hon var mitt i journalistikstudierna hade hon hunnit jobba för Hockeysverige.se, Aftonbladet och Svenska Spel. Hon hade också gjort sig känd för sin videoblogg på Youtube som snabbt fick många fans.

I februari 2014 var hon hockeyreporter under sändningarna från OS i Sotji.  I slutet av november förra året berättade Isabel Bolternstern i ett långt blogginlägg att hon sjukskrivit sig till följd av en utmattningsdepression.

"När jag kom till läkaren med mina utbrändhetssymptom bad hon mig beskriva det gångna året. Jag började berätta om den där JVM-turneringen i Malmö där jag jobbade från 06.00 till 23.00 varje dag i två veckor, för att sedan gå vidare till OS i Sotji där jag sov under min kollegas skrivbord så fort det gavs tillfälle. Därefter var det ju fullt upp med hockeyns kvalserie, samtidigt som jag underhöll ett långdistansförhållande så gott det gick. Jag berättade vidare om att jag blev sjuk varje gång jag fick en ledig helg, och att jag till slut inte ens hade tid att bli sjuk längre. Hur koncentrationsförmågan var i botten och att jag inte kunde titta på tv för inget gick in i huvudet på mig. Jag berättade om hur mina 592582 blodprover inte visade någonting, hur jag kände mig mindre och mindre som mig själv, hur jag tappade humorn, humöret och livslusten. Hur jag började tänka tankar som att det inte hade gjort något om mitt SAS-plan mellan Stockholm och Ängelholm störtade för att jag inte brydde mig om jag dog."  

Nu har alltså Isabel Bolternstern avslutat sitt uppdrag på Viasat – på egen begäran.

– De blev nog ganska chockade. Det kom lite som en blixt från klar himmel. Men de tog det bra och önskade lycka till, säger hon om Viasats reaktioner på att hon valt att säga upp sig.

Isabel Bolternstern skriver själv i ett mejl till Resumé att utbrändheten inte är orsaken till att hon slutar på Viasat.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev