Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon rattar Aftonbladet Debatt – helt själv

Publicerad: 6 oktober 2014, 07:30

Anna Andersson.

Foto: Aftonbladet.

Aftonbladets debattchef och sociala medier-chef Ehsan Fadakar ska fokusera på en större sociala medier-satsning och tar en paus från sitt Debatt-uppdrag. Två personer har avslutat sina vikariat på Debatt-redaktionen i samma veva. Anna Andersson har utsetts till tillförordnad Debatt-chef och blir därmed ensam kvar på Debatt.


Ämnen i artikeln:

Ehsan FadakarLajkatErik Carlsson

Anna Andersson har kanske Sveriges svettigaste Debatt-jobb – att leda Aftonbladet Debatt helt på egen hand.

Det visar sig också att det är bråda dagar när Resumé ringer henne. Detta eftersom Sveriges nye statsminister Stefan Löfven precis har presenterat ministrarna i den nya regeringen.

– Jag hinner verkligen inte prata nu, säger Anna Andersson.

Hon har varit på Aftonbladet i cirka 11 år, varav de senaste tre åren som redaktör på just Debatt-redaktionen.

– Ehsan fick ett nytt uppdrag och man kan ju inte lämna debattredaktionen vind för våg – så då tog jag över. Som alltid på Aftonbladet så gick det väldigt snabbt men om man inte gillar sånt så bör man inte jobba här, säger Anna Andersson.

Resumé har tidigare rapporterat att Aftonbladets sociala medier-satsning tar resurser från Debatt.

Rent praktiskt innebär det att Aftonbladets debatt-chef och chef för sociala medier, Ehsan Fadakar, tar en paus från Debatt-redaktionen för att jobba med sociala medier-satsningen.

Han har bland annat skapat den framgångsrika viralsajten Lajkat.se ihop med Erik Carlsson. Sajten ägs av just Aftonbladet.

Förändringarna innebär också att Debatts Björn Wendelborn Barr också blir en del av sociala medier-satsningen, medan Debatts Natalia Kazmierska flyttas över till Aftonbladet Kultur.

Det låter svettigt att hålla i Debatt själv hur ska du klara det?
– Förhoppningsvis är det bara en kort tid jag är ensam. Sen sitter jag inte för mig själv, utan med såväl Ehsans nya gäng som med essen på vår samhällsredaktion.

Vad tror du att du har för egenskaper som gör dig lämpad för det här jobbet?

– Jag har koll på politik och samhälle (och en del annat) och ett upparbetat kontaktnät. I övrigt får du fråga andra.

DN Debatt har 100K följare på Twitter och ni 20 K följare enligt Ehsan. Hur ska ni bli ännu starkare i sociala medier?
– Det är ju bland annat det Ehsans grupp ska jobba med. Jag vill dock påpeka att vi faktiskt kommunicerar med våra följare på vårt twitterkonto medan DN Debatt använder sitt som en publiceringskanal. Men det är klart att vi vill ha många fler följare, säger Anna Andersson.

Håller du med om att du kanske har fått Sveriges svettigaste debattjobb?
- Ja kanske det – men också det roligaste. Inget slår att få göra debattsidor för våra miljoner bråkiga och engagerade läsare, säger Anna Andersson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.