Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon ska leda mediepolitiska utredningen

Publicerad: 10 mars 2015, 15:43

Anette Novak

Foto: Pressbild

Anette Novak ska leda den mediepolitiska utredningen som kulturminister Alice Bah Kuhnke presenterade i torsdags.


Ämnen i artikeln:

Anette NovakSvD Näringsliv

SvD Näringsliv erfar att Anette Novak, vd på Interactive Intitute Swedish ICT och tidigare chefredaktör på Norran, blir kulturministerns utredare. Anette Novak har gjort sig känd som utvecklare och konsult inom digitala medier. Hon sitter i styrelsen för Sveriges Radio och för World Editors Forum och har tidigare suttit i Tidningsutgivarnas styrelse.

Flera personer ska ha tackat nej till uppdraget enligt SvD, som hänvisar till initierade källor. Anette Novak ska i sin tur ha tackat ja efter förhandlingar om arvodet.

Resumé skrev om utredningens direktiv i torsdags. En stor fråga är hur dagens presstödssystem ska ersättas. Utredningens utgångspunkt är de demokratiska utmaningar som följer av medieutvecklingen med digitaliseringen och våra förändrade konsumtionsmönster. I direktiven betonas allmänhetens behov av allsidig information och individens möjlighet att vara demokratiskt delaktig oberoende av bostadsort. Utredaren ska även undersöka om det finns geografiska områden där tillgången till mediebevakning av lokala frågor och beslutsprocesser är särskilt svag.

Uppdraget ska redovisas senast den 30 april 2016, men redan den 31 oktober i år ska utredaren göra en bred analys av det föränderliga medielandskapet.

Resumé har sökt Anette Novak för en kommentar.

Katarina Ekspong

Ämnen i artikeln:

Anette NovakSvD Näringsliv

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.