Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon tar över Garbergs

Publicerad: 8 mars 2019, 07:11

Mehrnaz Bejne, ny vd på Garbergs reklambyrå.

Mehrnaz Bejne, som tills nu varit vice vd på Garbergs reklambyrå, tar över som ny vd från och med mars. Sedir Ajeenah fortsätter istället med fullt fokus på det kreativa arbetet.


Ämnen i artikeln:

Sedir AjeenahGarbergsForsman & Bodenfors

Mehrnaz Bejne har jobbat som projektledare och vice vd på Garbergs sedan 2016, och kom till byrån närmast från Forsman & Bodenfors. Nu tar hon över rollen som Garbergs vd från och med mars, medan tidigare vd Sedir Ajeenah kommer ägna sig helt och hållet åt det kreativa arbetet. Joakim Landin kommer fortsatt ha ett övergripande ansvar för det totala erbjudandet inom Garbergs creative collective.

– Det känns fantastiskt roligt och utmanande att få huvudansvaret för Garbergs utveckling framåt. Självklart tillsammans med alla mina kreativa kollegor. Jag har från dag ett varit betagen av Garbergs kultur och alla härliga människor som arbetar på byrån, säger Mehrnaz Bejne i ett mail till Resumé.

Vad vill du åstadkomma som vd på Garbergs?
– Jag vill att både kollegor och kunder ska tycka att Garbergs är den bästa byrån på marknaden. Vi är i samma snabba och ständiga förändring som hela kommunikationsvärlden, men jag upplever att Garbergs grundmurade filosofi och tro på starka kommunikativa koncept är mer aktuell än någonsin: att få varumärken att växa är att göra dem små och tydliga nog att uppfattas lika av alla. Men ändå personliga nog att skilja sig åt.

I december berättade Resumé hur många meriterade medarbetare lämnat Garbergs. 2019 ska dock ha inletts med flera nya rekryteringar, som byrån hoppas kunna berätta mer om inom kort.

– Det är alltid tråkigt när kollegor slutar, men bara under våren så har och kommer tio nya personer att börja hos oss. Som många andra påverkas vi delvis också av en rörelse där många väljer att jobba frilans, går till inhousebyråer eller väljer att jobba inom ramen för andra kreativa verksamheter. Vi tror ända att byråerna kommer att vara framgångsrika i kampen om framtidens talanger och har en viktig kreativ roll att fylla, säger Mehrnaz Bejne.

Hur ser du på framtiden – är planen att bredda med nya verksamheter?
– Under 2019 så kommer vårt fokus att ligga på reklambyråverksamheten. Jag får återkomma om hur den långsiktiga planen ser ut senare i år.

Vart hoppas du att Garbergs kommer befinna sig om ett år?
– Jag hoppas att alla som arbetar på Garbergs känner att de har valt den bästa arbetsplatsen i världen. Lyckas vi med det så finns det inga gränser för hur långt vi och våra kunder kan nå på vår gemensamma resa.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.