Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon tar över Neo

Publicerad: 15 oktober 2009, 10:16

Tidningen Neo byter både chefredaktör och ägare. Redaktören Paulina Neuding blir både tidningens chefredaktör och största ägare.

Ämnen i artikeln:

NeoPaulina Neuding

TR

Tobias Rydergren


Paulina Neuding blir ny chefredaktör på Neo.

För fem år sedan startade Sofia Nerbrand den liberala tidningen Neo. 23 nummer senare lämnar hon över både titel och ägandet till Redaktören Paulina Neuding. Hon blir också tidningens största ägare genom att köpa 51 procent av aktierna i Neo AB.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva de frågor som har kommit att definiera Neo och som varit en del av framgången. Det handlar om kampen mot islamism och andra totalitära ideologier, mot förmynderi och för yttrandefrihet i en tid när allt fler ropar efter censur och självcensur. Jag är oerhört stolt och glad över att Sofia har valt att lämna över Neo i mina händer, säger Paulina Neuding.

Samtidigt med redaktörsbytet blir tidningen marknadschef Anders Ericson vd. Han köper också de resterande aktierna i bolaget.

Sofia Nerbrand i en kommentar:
– Jag har haft fem fantastiska år med Neo. Att börja med ett vitt papper, sedan etablera en vass och vacker tidskrift med begåvade människor jag tycker om och därefter överlåta den till nya förmågor känns storslaget. Nu är det dock dags för mig att gå vidare professionellt, men först ska jag föda mitt andra barn och tillbringa tid med familjen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev