Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hoppar av efter hot

Publicerad: 5 oktober 2009, 09:39

Staffan Thorsell, tidigare chefredaktör för Expressen, hoppar av sitt jobb som ordförande i Hammarby Fotboll. – De hotelser, tillmälen och rop på ”dödsstraff” som når mig är kanske inte bokstavligt menade men jag kan inte blunda för dem, skriver Thorsell i ett öppet brev.


Ämnen i artikeln:

Hammarby Fotboll ABStaffan Thorsell

Staffan Thorsell lämnar Hammarby.

Staffan Thorsell efterträdde Jan Friedman som ordförande i Hammarby i somras och fick en mardrömsstart. Nyligen, under matchen mot Gais, tvingades han fly när uppretade huliganer gick till attack mot styrelsen på Söderstadions läktare.
– Det blev otäckt och hotfullt, sa Thorsell då.

Nu meddelar han att han lämnar sitt uppdrag som ordförande - just på grund av hot.

– Det är visserligen sant att jag gillar Hammarby sedan barnsben. Men jag älskar min fru, som jag varit gift med i 43 år, långt mer och vill inte utsätta henne och mig själv för mer av det vi upplevt de senaste dagarna.

– Ett av mina brott verkar vara att jag inte fanns på läktaren i Malmö i söndags utan reste till bokmässan i Göteborg för att presentera en ny bok som jag arbetat med i tre år och som kom ut två dagar före mässan. Det ångrar jag inte en minut, skriver han.

– Hotfulla personer som dyker upp i mörkret sent om kvällen när jag är på väg hem från ännu ett Hammarbymöte och skriker ut anklagelser mot klubbens styrelse skrämmer mig. När min fru är rädd för att möta någon i trappan på sin väg till hissen gör det mig bestört och förbannad på samma gång, skriver Staffan Thorsell.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.