Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hoppas på att återta tronen

Publicerad: 10 maj 2011, 07:31

Scream är nästa nominerade till Årets mediebyrå som Resume.se tar en koll med. Sett över de tre senaste åren har byrån två guld och ett silver. Nu hoppas de åter få kliva upp på segerpallen.


Ämnen i artikeln:

ScreamStockholm Media Week

Scream

Ni har gått ganska bra i tävlingen de senaste åren?

– Ja, det har det gjort. Undersökningsresultaten visar att våra kunder är nöjda, säger vd:n Daniel Berg.

Hur återtar ni tronen?

– Det är klart att vi hoppas på att återta guldet. Vi ska visa upp egen nyfikenhet och visa att vi är ett kunskapsinhämtande företag. Vi behöver visa hur duktiga vi är för våra kunder, att vi kommer med förslag och är drivande. Att vi kan föreslå att x eller y borde jobba med det eller det.

Hur var förra året?

– Förra året var fantastiskt. Omsättningen ökade, och intäkterna hängde med bra. Det gav oss också utrymme att rekrytera. Att vi har vunnit priserna tidigare är också positivt, eftersom vi blir en attraktivare arbetsgivare och därför har vi kunnat välja bland en del spännande människor. Dessutom många nya bra uppdrag och det ser jättebra ut. Dessutom gick vi förhållandevis bra ut ur 2009, som var ett tufft år för många i branschen.

Hur bygger man ett bra förtroende från sina kunder?

– Nyfikenhet, erfarenhet och engagemang om jag väljer tre direkt ur huvudet. Vi har många erfarna såväl som unga och hungriga. Kombinationen där leder till att man kan ligga i framkant. Men vi tycker att det här med medier är så förbaskat kul, och då är det väldigt stimulerande att hänga med i utvecklingen. Vi tar tillvara på att det händer mycket spännande.

Vad karaktäriserar er?

– Engagemang, ömsesidigt arbete, men också att vi är väldigt duktiga på vad vi gör. Vi bidrar med något till partyt. Sen arbetar vi dessutom med och inte mot våra kunder.

Hur firar ni om ni återtar segern?

– Ja du, det vet jag inte. Men det blir ett ordentligt kalas och så ska vi tacka våra kunder.

Fakta

Scream grundades 2003. Antalet anställda är 38.

Vd är Daniel Berg.

Byråintäkt 2010: 54 miljoner.

Bland kunderna finns bland annat Peab, Bauhaus, Alecta, Intersport, NK och Apollo.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

ScreamStockholm Media Week

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.