Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Huawei-chefer slår tillbaka mot USA: "Okunniga om teknologi"

Publicerad: 17 april 2019, 05:41

Amerikanska politiker är "okunniga om teknologi", menar några av Huaweis högst uppsatta chefer.

Foto: Flickr

Huawei-chefer anklagar amerikanska regeringen för att vara "okunniga om teknologi", Netflix räknar med avtagande tillväxt och Twitters grundare Jack Dorsey öppnar upp om problemen på plattformen. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterNetflixHuawei

USA:s anklagelser om att den kinesiska smartphone-tillverkaren Huawei möjliggör spionage för den kinesiska staten har lett till att USA tillsammans med flera andra länder uteslutit Huawei från utbygganden av 5G-nätet. Under en industrikonferens i kinesiska Shenzhen slår några av Huaweis högsta chefer tillbaka, och menar att USA och dess regering är "okunniga om teknologi". Det skriver The Guardian.

Enligt John Suffolk, Huaweis säkerhetschef, har de amerikanska politikerna inte kunnat lägga fram några bevis på att Huaweis 5G-teknologi skulle kunna innebära en säkerhetsrisk. Han anser att USA:s anklagelser är politiskt motiverade och att de "definitivt inte handlar om säkerhet". "USA kan inte fortsätta att hävda att Huawei har tvivelaktig teknologi. Edward Snowden avslöjade allt möjligt som pågår med amerikansk teknologi. Ingen har avslöjat att någonting som vi gör är dåligt".

Peter Zhou, ansvarig på Huawei för utbyggnaden av 5G, sade under konferensen att amerikanska politiker saknar kunskap om teknologi, och att han ofta måste förklara det för dem "såsom jag gör för mina barn".

LÄS MER: "Zara Larsson om samarbetet med spionanklagade Huawei: 'Det finns alltid en risk'"

Netflix räknar med avtagande tillväxt
Igårkväll svensk tid presenterade Netflix sin kvartalsrapport för den första kvartalet 2019. Streamingjätten rapporterar något högre intäkter än väntat, 4,52 miljarder mot väntade 4,5. Netflix redovisar även ett resultat per aktie på 0,76 dollar mot väntade 0,58 dollar, enligt Bloomberg News snittprognos. Det skriver Di. Även antalet betalande abonnenter växte mer än väntat under fösta kvartalet, sammanlagt tillkom 9,6 miljoner mot väntade 8,94.

Dock spår Netflix att tillväxten kommer avta framöver. Under det andra kvartalet spår bolaget att de kommer addera 5 miljoner betalande abonnenter – klart lägre än väntade 6,09 miljoner. Samtidigt räknar streamingjätten med intäkter på 4,93 miljarder dollar, vilket också är något lägre än väntat.

Twitters grundare öppnar upp om problemen på plattformen
Under tisdagseftermiddagen berättade Twitters grundare och vd Jack Dorsey under en Ted-intervju om hur det fortfarande finns mycket kvar att göra för att hantera problemet med spridning av desinformation och annat skadligt innehåll på plattformen. Det skriver BBC. Jack Dorsey berättade bland annat att han med en titt i backspegeln inte skulle ha byggt Twitter med ett sådant stort fokus på likes och follows, vilket han menara idag leder till att folk uppmuntras att dela upprörda känslor på plattformen.

Istället önskar han att Twitter ska bjuda in människor till att enas kring olika ämnen och samhällsfrågor, och bli ett mer "intressebaserat" nätverk genom att uppmuntra användarna att följa hashtags och trender istället för individer. Att komma dit skulle kräva ett systematiskt arbete som skulle innebära "ett enormt skifte" för Twitter, sade Jack Dorsey under intervjun. Han berättade även att dynamiken i Twitters nuvarande system gör det "superenkelt att trakassera varandra" på plattformen.

Indiska regeringen förbjuder Tiktok
Indien står för mer än 39 procent av Tiktoks 500 miljoner globala användare. Tillväxten kan dock komma att stanna in, då den indiska regeringen nu beslutat om ett förbud mot Tiktok och beordrat Apple och Google att ta bort videoappen från sina app stores. Regeringen har också begränsat medieföretags möjligheter att sända några videos från appen. Det skriver The Drum.

Även om det nu blir förbjudet att ladda ned Tiktok kommer förbudet inte påverka de indiska konsumenter som redan använder appen. Bakgrunden till beslutet är en dom i högsta domstolen som slog fast att Tiktok uppmuntrar pornografi och olagligt innehåll.

Drönare hjälpte till att stoppa branden i Notre-Dame
För att stoppa branden i katedralen Notre-Dame i Paris tog de franska brandmännen hjälp av drönare från DJI. Det skriver The Verge. Drönarna hjälpte brandmännen att följa utvecklingen av branden och att hitta de bästa positionerna för att sikta med brandslangar för att förhindra spridningen. En talesperson för brandkåren sade till lokala medier att drönarna medverkade till att rädda katedralens byggnadsstruktur.

Enligt Frankrikes vice inrikesminister Laurent Nuñez var Notre-Dame 15–30 minuter från att brinna ned till grunden. President Emmanuel Macron utlovar att den historiska byggnaden ska restaureras inom fem år.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

TwitterNetflixHuawei

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.