torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Huaweis kontring: ”Samarbetet var tidsbestämt från början”

Publicerad: 4 augusti 2020, 11:20

Sarah Sjöström och Zara Larsson inledde ett samarbete med Huawei i mars 2019. Foto: Pressbild.

”Jag har avslutat samarbetet med Huawei”, sa artisten Zara Larsson i TV4 Nyhetsmorgon i morse. Detta efter kritik mot mobiljätten. Nu menar Huawei att samarbetet från början var tidsbestämt och att det enligt överenskommelse mellan båda parter avslutades förra året.

Ämnen i artikeln:

Zara LarssonHuawei

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


I morse skapade Zara Larsson rubriker när hon pratade om det kritiserade samarbetet med Huawei. Redan när samarbetet offentliggjordes, våren 2019, fick Zara Larsson kritik, då Huawei anklagades för spioneri åt den kinesiska staten. Senast fick hon kritik innan sändningen i TV4 i morse, då från Matilda Ekeblad, distriktsordförande i Muf Östergötland.

LÄS MER: Zara Larsson om samarbetet med spionanklagade Huawei: ”Finns alltid en risk”

– Om jag nu ser tillbaka på samarbetet med Huawei så var det ur ett professionellt och även personligt perspektiv inte den smartaste dealen jag gjort i min karriär. Det är inget jag står för. Även om Huawei menar att de inte har någon kopplingar till det så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat. Jag vill ju inte stötta det de gör. Men det är svårt att inte gör det när jag gjort den här dealen, säger hon.

Hon får då frågan av programledaren om hon kan tänka sig att avsluta samarbetet.

– Jag har avslutat samarbetet för några månader sedan, sa hon då i sändningen.

LÄS MER: Zara Larsson avslutar samarbetet med Huawei efter kritik

Nu går Huawei ut med ett uttalande:

”Samarbetet med Zara Larsson ägde rum under kampanjperioden för vår mobiltelefon P30 som lanserades i mars 2019. Den var från början tidsbestämd enligt överenskommelse mellan båda parter och avslutades förra året”, skriver de i en kommentar.

De fortsätter:

”Vi uppskattade samarbetet med Zara. Hennes energi, värderingar och drivkrafter att gå sin egen väg och utmana uppskattar och delar vi. Vi kommer att fortsätta att söka bra samarbeten när vi lanserar kommande produkter såsom mobiltelefoner, smarta klockor, PC och hörlurar på den svenska marknaden.”

LÄS MER: Zara Larsson och Sarah Sjöström kritiseras för Huawei-samarbetet

Resumé har sökt Huawei för en intervju, men de hänvisar till sitt uttalande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev