Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hugo Stenbeck satsar på sporträttigheter

Publicerad: 24 november 2008, 09:16

Arvtagaren till Kinnevik-imperiet Hugo Stenbeck berättar i Dagens Industri att han lämnar sfären för att bli sportentreprenör. Han träder också fram som den ”anonyme miljardären i rapporteringen om kroghoten.”


Hugo Stenbeck. Foto: Per-Anders Jörgensen/Scanpix

Hugo Stenbeck beskriver sig i intervjun som entreprenör, snarare än förvaltare.
Därför har han startat rådgivningsbyrå för sportstjärnor. Byrån ska jobba bredare än vanliga sportagenter.

Stenbeck berättar också om sin stora passion för sport, i synnerhet segling och ishockey.
– Jag älskar att arbeta med sport och det är inte konjunkturkänsligt. Hockey är den sport som jag tror på mest just nu som den mest snabbväxande sporten i vår del av världen, säger Hugo Stenbeck till DI.

Han har personligen varigt engagerad i Victory Challenge och planerar i framtiden bland annat en dokumentär om segling. Men det är ändå ishockeyn som ligger honom närmast hjärtat, intygar han. Hugo Stenbeck har varit med och grundat Champions Hockey League, efter halvljumma framfångar med ligan ska han nu försöka lyfta till en ny nivå genom att utöka antalet matcher.

– Den här gången kommer det att lyckas eftersom det finns rätt backup, mig själv inkluderad. Spelarna vill stanna i sina hemländer och det gör att Champions Hockey League blir en succé och jag kan pensionera mig när jag är 35. Eller starta två nya ligor", säger Hugo Stenbeck till DI.

Han fortsätter:
– Tv-rättigheterna är det största värdet just nu. Det är viktigare än öl, parkering, korv och biljetter. Det finns alldeles för många tv-kanaler, men för lite innehåll. Hockeyn är bra, fräscht innehåll och därför ska vi öka från 60 matcher till 100 nästa år.

För första gången träder han också fram som ”anonyme miljardären i rapporteringen om kroghoten”, inblandad i ett par krogbråk kring Stureplan. Stenbeck är anklagad för olaga hot i en rättegång som börjar på fredag.

Hugo Stenbeck anklagas bland annat för att ha kallat en  vakt "nigger" och "blackhead".
– Det finns inte i min vokabulär. Jag har aldrig sagt så. Vakterna har snackat ihop sig och ljuger.
"De är ute efter pengar som jag aldrig kommer att ge dem. Jag är en Stenbeck, säger han till DI.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.