Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Huliganernas schlagerattack

Publicerad: 27 maj 2010, 07:30

Nu på lördag är det final i Europas största sångtävling. Men det är i Norges regi.
Puma hävdar att det är deras och Droga5:s tävling med skränande fotbollshuliganer som är störst.


Ämnen i artikeln:

PumaDroga5

Programledare för Pumas Hardchorus Contest är engelsmannen Terry Wogan som under 35 år rapporterade från Eurovision Song Contest hem till britterna. Men 2008, efter att östeuropéerna tagit över hela tävlingen, hoppade Wogan av med argumentet att det inte längre var en sångtävling.

Men nu gör han comeback i Pumas egen fotbollsversion av tävling. Det är Pumas reklambyrå Droga5 som följt upp sina filmer från vintras där brittiska fotbollsfans sjöng, eller skränade, Savage Gardens kärlekssång Truly Madly Deeply till Valentines Day.

I samband med finalen i Eurovision Song Contest, och fotbolls-vm runt hörnflaggan, i Oslo har Droga5 rest runt till Italien, Tyskland, Frankrike och England för att leta fotbollsfans som ville sjunga för respektive land. Med sig hade man schlagers som varit med Eurovisionsfinalen som anpassats för ståplatsläktare.

– Vi vill använda fotbollskörer och visa europeerna att man inte behöver vara värdelös för att sjunga, säger Ted Royer, creative director på Droga5 till Creativity.

Nu ligger de fyra sånginsatserna ute på Pumas Youtubekanal och det går att rösta på sin favorit fram till och med lördag. Frankrike leder men en stor favorit är de skäggiga huliganerna från Tyskland som sjunger klassikern Ein Bisschen Frieden.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

PumaDroga5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.