Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Human Metal lockar Dalai Lama till Sverige

Publicerad: 24 juli 2018, 10:30

Foto: Pressbild

The Humanium Metal Initiative belönades med ett Grand Prix i Cannes Lions 2017. Dalai Lama är förespråkare för initiativet och kommer nu till Malmö för att fira initiativtagaren IM:s 80-årsjubileum.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2017Åkestam HolstHumaniumGreat Works

Biståndsorganisationen IM, Individuell Människohjälp, arbetar för att bekämpa och synliggöra fattigdom och utanförskap. Under 2017 lanserade de projektet The Humanium Metal Initiative, tillsammans med byråerna Great Works Noa och Åkestam Holst Noa.

Projektet var ett resultat av det arbete som organisationen gör för våldsdrabbade länder där illegala vapen flödar. Genom att bryta ner vapen skapade man Humanium – en egen slags metall som var skapad av nedsmälta illegala vapen och gjord för kommersiellt bruk. Resurserna från metallerna som såldes gick till våldets offer och IM:s arbete i de utsatta regionerna.

Projektet resulterade i ett Grand Prix i Cannes Lions 2017 och fick bland annat Dalai Lama att ställa sig bakom initiativet.

Nu uppmärksammar han biståndsorganisationen ytterligare genom att komma till deras 80-årsjubileum i Malmö. Under kalaset kommer den andliga ledaren att hålla ett publikt anförande med titeln "The Art of Happiness and Peace" på Malmö Live den 12 september.

– Vi är glada och mycket ärade över att Dalai Lama besöker Sverige enbart för att uppmärksamma vårt 80-årsjubileum, säger IM:s generalsekreterare Ann Svensén i en kommentar.

Biljetterna till "Dalai Lama - The Art of Happiness and Peace" släpps tisdag den 24
juli kl. 10.05 på malmolive.se, och kan även köpas på Malmö Lives biljettcenter.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.