Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Husrannsakan hos Johan af Donner

Publicerad: 12 juni 2009, 09:51

Igår tonade Röda Korsets ordförande Bengt Westerberg ner anklagelserna mot den sparkade kommunikationschefen Johan af Donner. Samtidigt har chefsåklagare Alf Johansson på riksenheten mot korruption inlett en förundersökning och gjort en husrannsakan hos af Donner.


Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda Korset

Johan af Donner. Foto: Scanpix

– Vi har förhört den här personen och gjort en husrannsakan och det finns misstankar om brott, säger Alf Johansson till TT.

Det var i tisdags som TT avslöjade att Röda Korset startat en intern utredning om att något inte stod rätt till med ekonomin. Misstankarna är riktade mot kommunikationschefen Johan af Donner som sparkades från organisationen i slutat av maj. Röda Korset har polisanmält det inträffade och nu har ärendet hamnat på riksenheten mot korruption.

– Det finns misstankar om att Röda Korset har fått betala ut pengar som de inte borde ha betalat ut, säger Alf Johansson till TT.

Igår tonade Bengt Westerberg ner misstankarna mot Johan af Donner och menade att det mest handlat om ett extraknäck, som inte redovisats för ledningen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda Korset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.