Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hyper Island startar gymnasium

Publicerad: 17 januari 2011, 09:33

Hyper Island får grönt ljus för att starta en gymnasieskola. I augusti 2012 startar den första klassen i den nya skolan.

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

FT

Fredrik Thambert


Skolinspektionen har nu godkänt planerna på en ”Hype risland High School”. Den nya skolan inriktar sig på digital media och entreprenörskap, och starten sker i augusti 2012, enligt ett pressmeddelande från Hyper Island.

Från början finns det 70 platser på skolan men efter tre år räknar man med att det kommer finnas 210 platser.

- Med femton års erfarenhet av eftergymnasiala utbildningar känner vi oss nu redo och otroligt peppade att applicera våra metoder på gymnasienivå. Att Skolinspektionen nu bekräftar och godkänner våra planer är en milstolpe för Hyper Island och inte minst för Hyper Island High School, säger Johan Sjölin, Hyper Islands Sverigechef, i en kommentar.

Johan Sjölin har tidigare erfarenhet av att etablera gymnasieskolor, och Hyper Island har nyligen mottagit Kunskapspriset för sin utbildningsmetod.

- Till Hyper Island kommer du inte för att möta lärare som lär dig saker, till Hyper Island kommer du för att lära dig själv saker genom att testa dig fram i en säker miljö. Genom fokus på den gruppdynamiska processen och personlig utveckling står eleverna med vår metod redo för att möta verkligheten när de pluggat klart. Att få möjlighet att göra denna resa redan i gymnasieålder kommer att vara en grym möjlighet, säger Johan Sjölin i pressmeddelandet.

Förutom den speciella pedagogiken är målet för Hyper Island High School att ha ett nära samarbete med näringslivet, för att på så vis kunna erbjuda praktikplatser och locka namnkunniga gästföreläsare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev