Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

ICA-ägda Buffé gör julspecial om köttfärs

Publicerad: 18 december 2007, 13:04

ICA:s tidning Buffé drabbades på sitt sätt av förra veckans köttfärs-skandal. I julnumret som kommer ut i dagarna har man ett temauppslag med rubriken ”9 nya färsfavoriter”.


En av delarna i Buffés julnummer är ett temauppslag med rubriken ”9 nya färsfavoriter”. Bara en vecka efter att köttfärsskandalen på ICA var ett faktum rekommenderas läsarna av koncernens tidning att göra julköttbullar, olivfyllda järpar och färsfyllda spetsiga paprikor.
– Det känns nästan som ett hån mot läsarna, säger en läsare av Buffé till Resume.se.

– Våran produktionstid är så pass lång att Janne Josefsson hade nog inte börjat göra sitt inslag när det här jobbet gjordes, säger chefredaktören Tony Wallin på Forma-ägda OTW som gör Buffé.

Vad har ni för pressläggning?

– Ja, det var några veckor sedan. Vi planerar ett sådant jobb ett halvår i förväg.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Vi har inte fått några reaktioner än, möjligtivis kan det vara någon som tycker att det ser konstigt ut – att det kommer direkt efter så här – och inte förstår att det gjordes tidigare. Det kan vara någon men hittills har vi inte fått några reaktioner.

I sidospalten som innehåller fakta om köttfärs skriver man under Hållbarhet:
”Nu när färsen ofta ligger förpackad i skyddande atmosfär är det inte längre nödvändigt att tillaga den samma dag man köper den. Ofta kan den ha en hållbarhet på ca 7 dagar. Det är under förutsättning att man håller kylkedjan, har 4°C i kylskåpet och färsen ligger i obruten förpackning.”

– Det står faktiskt att den har god hållbarhet i oöppnad förpackning men vi hade kunnat vara tydligare med vilken typ av förpackning det gäller, säger Tony Wallin.

Har ICA sagt något?

– Nej, de är väl medvetna om hur vår produktion ser ut och det är inte så mycket att göra åt det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.