Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ica och King vann guld i Epica

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Efter ett intensivt juryarbete, vilda diskussioner och flera omröstningar är äntligen samtliga filmvinnare utsedda i årets Epica Awards. Bland 25 filmkategorier finns i år bara en svensk vinnare.


PARIS: Det är Ica, gjorda av King i regi av Walter Söderlund på Tre Vänner, som i år tävlat med sju filmer i kategorin "Retail Awards". Vid dagens sista röstning, hade flera av Ica-filmerna satts ihop till ett kampanjbidrag och den vann också sin kategori med bred marginal. Mest omtyckt var Ica-filmen Lifestyle.Men några övriga svenska filmvinnare blev det inte i år vid Epica Awards som hålls för sextonde året i rad. Det är ett mediokert resultat, förra året vann Sverige två filmguld.Sverige hade dock ett flertal finalister i filmklassen. Flest hade Lowe Brindfors med hela fyra filmfinalister - två för SAS, en för Montavit mineralvatten och en för Föreningssparbanken. Forsman & Bodenfors hade också en filmfinalist med If-filmen "golfaren". Men ingen av dessa nådde dock högst upp i sina respektive kategorier.Än så länge ligger Sverige också dåligt till bland de nordiska länderna. Norge har redan två Epicavinster. Båda är i film; den ena för Stratos och Ned Deal DDB och den andra för Gjensidige Insurance och Dinamo Reklamebyrå.Även Finland har två vinster från filmkategorierna. Den ena går till Nokia Home Communication och Sek & Grey, den andra för Young Directors Award och TBWA/PHS. Danmark har däremot inga Epicavinster än.Under eftermiddagen kommer vinnarna i samtliga printkategorier att röstas fram, likaså inom kategorier som förpackningsdesign, internet och publikationer. Bland dessa finns flera svenska bra placeringar. Vem som slutligen vinner, blir klart senare i kväll.

Pia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.