Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

If satsar på barnfetma

Publicerad: 10 april 2008, 09:43

If Försäkringar satsar i sin marknadsföring på att utmärka sig inom barnfetma. Till sin hjälp har man tagit den erkände professorn inom fetma Stephan Rössner.


Ifs häfte om barnfetma.

If Försäkringar har tillsammans med Stephan Rössner, professor vid Överviktsenheten på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, tagit fram en liten bok, "Sunda barn", om barnfetma.

– Det här är ett nytt område som vi fokuserar på. Vi jobbar redan skadeförebyggande på flera andra områden. Vi fokuserar på fetma just för att det är ett växande problem bland barn. Vi ville göra någonting som riktade sig till småbarnsföräldrar, säger Markus Norling, ansvarig för personförsäkringar på If.

I bokhäftet ges information om fetma och konkreta råd till bra kost och motion för barn. Syftet är att få fler medvetna föräldrar och att därmed minska riskerna för sjukdomar kopplade till fetma hos barnen.

– Vi tror att om vi inte gör något nu så kommer vi försäkringsbolag tvingas höja premierna eller inte kunna ha kvar den delen i försäkringen och det vill vi inte. Vi vill dra vårt lilla strå till stacken, säger Markus Norling.

Bokhäftet kommer att skickas till alla Ifs barnförsäkringskunder, men också finnas tillgänglig på Ifs hemsida.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.